Descriere
Busuioc Basilicum Grecia
Busuiocul este un ingredient versatil care da o aroma deosebita preparatelor culinare. Acesta si-a facut loc si in bucataria noastra si tot mai multe persoane il cultiva in gradina sau in ghiveci.Pe langa gustul sau exceptional, busuiocul poate fi folosit si ca tratament natural pentru a inlatura stresul, a calma durerea de gat sau a ameliora bolile respiratorii.
Amplasare:
Se amplaseaza pe balcon, terase sau gradini. Are nevoie de lumina directa dar trebuie ferita de bataia directa a soarelui.
Udare:
Se face regulat si de preferat ca solul sa fie reavan tot timpul. Apa calcaroasa se poate trata adăugându-se câteva picături de oţet sau de zeama de lămâie la o găleata de apa. Acest lucru vi-l recomandam la majoritatea plantelor de apartament ce vor fi udate cu apa de la retea.
Inmultire:
Inmultirea se face prin seminte.
Recomandări Tria’:
Se simte cel mai bine la lumina, evitand pe cat posibil soarele la orele amiezii. Desi are nevoie de udari abundente, este recomandat ca apa sa nu balteasca in ghiveci. Busuioc Basilicum Grecia se poate folosi ca planta aromatica la prepararea alimentelor dar are si intrebuintari medicinale. Se foloseşte planta întreagă cu frunze şi inflorescenţe evitându-se tulpinile. Cu cât mai des se culeg frunzele, cu atât mai repede se dezvolta altele. Planta are radacini sensibile la putregaiuri, astfel se recomanda un strat subtire de hidrogranule POKON pe fundul ghiveciului inainte de plantare si veti realiza o udare optima a plantei.
Datorită aspectului său atrăgător busuiocul este tot mai des este cultivat pentru împodobirea grădinilor si a balcoanelor.