Flori comestibile
Probabil ati vazut – macar la TV – ca, in restaurantele cu pretentii, farfuriile vin decorate elaborat. Florile utilizate sunt foarte frumoase, dar sunt menite sa fie mancate? Ei bine DA, toate florile pe care le vedeti in farfurie pot fi consumate. Daca esti in cautarea unui mod de a decora farfuria la fel de aspectuos ca in restaurantele de top, aici poti gasi cateva idei, de la hibiscus, levantica si trandafiri, pana la panselute:
Ce gust au florile comestibile? Florile de mazariche au o aroma dulce. Tropaeolum (Nasturel) are o aroma piperata, similara cu cea a macrisului. Borago (Limba mielului) are un gust asemanator cu cel al castravetelui sau al panselutelor.
Petalele de hibiscus au o aroma asemanatoare cu cea a merisoarelor, ceea ce le face perfecte pentru ceaiuri si cocktail-uri. Scufundati muguri prospeti de hibiscus in bauturi cu acid, lasand invitatii sa priveasca cum infloresc in fata lor.
Dulce si putin parfumata, lavanda poate fi utilizata in sampanii, cocktail-uri sau deasupra deserturilor cu ciocolata. Puteti incerca, de asemenea, sa adugati lavanda in inghetata de vanilie.
Panselutele au o usora aroma de menta si se potrivesc cel mai bine la deserturi. De asemenea, pot fi utilizate in cocktailuri sau la salate de vara.
Florile de fuchsia sunt impresionante in gradini. Acestea pot fi utilizate si in decorarea farfuriilor, deoarece nu sunt deloc toxice. Florile de fuchsia contin vitamina C si alti nutrienti esentiali.
In timp ce trandafirii au un parfum floral puternic, aroma petalelor este subtila. Petalele de trandafir merg foarte bine in supe, salate de fructe, gemuri, deserturi.
Sfaturi pentru pregatirea florilor:
Inainte sa serviti flori comestibile, spalati-le cu atentie intr-un bol suficient de mare, utilizand apa rece. Uscatile apoi pe prosop de hartie. Atentie! Florile culese trebuie utilizate imediat.
La Florariile Trias gasiti o gama larga de flori, trebuie doar sa va alegeti favorite, comestibile sau nu. Va asteptam in magazinele Trias si online .
Surse foto: Floraria Trias ,printerest.