Publicat pe Lasă un comentariu

CUM SE INMULTESTE SANSEVIERIA? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Cum se inmulteste SANSEVIERIA

Sansevieria  sau <limba soacrei>, asa cum este denumita popular, este o planta originara din Africa, total nepretentioasa. Planta are aspectul unei tufe, fiind alcatuita din frunze dese, rigide, dispuse in spirala. Este preferata de o multime de oameni pentru a-si decora spatii mai putin luminoase (holuri, scari) sau spatii mai putin incalzite iarna. Floraria Trias iti prezinta cateva aspecte importante:

 

CUM SE INMULTESTE SANSEVIERIA? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Exista mai multe specii si cultivaruri, cum ar fi:

  • Sansevieria trifasciata. Cultivarul „Laurentii”este cel mai interesant din punct de vedere stiintific, deoarece planta cuprinde 2 tesuturi distincte genetic, care se dezvolta alaturi. Transmiterea acestei insusiri este posibila doar prin divizarea tufei mama.

Sansevieria trifasciata

  • Sansevieria grandis

Limba soacrei este capabila sa suporte conditii dificile. Astfel, tolereaza temperaturile variabile; la temperaturi scazute cresterea este incetinita. Sansevieria accepta mai curand aerul uscat decat foarte umed, ceea ce o face sa fie planta perfecta pentru apartamente.

Inmultire

Inmultirea la sansevieria se efectueaza usor prin divizarea tufei sau detasarea fiecarui lastar. Mai interesanta este inmultirea prin butasi de frunze, pe care o explicam pas cu pas:

Ai nevoie de:

Pasul 1

Se realizeaza butasi din fragmente de frunze, de 7-10 cm lungime. Dupa detasare, butasii pot fi lasati neplantati 1-2 zile pentru a se cicatriza taiaturile.

Pasul 2

Fa un amestec din nisip (70 %) si pamant universal Pokon (30%) . Adauga amestecul rezultat in recipientul de plantare.

Pasul 3

Infige butasii vertical, aproximativ 2-3 cm adancime. Mare atentie sa respectati polaritatea!

*La temperatura de 25 de grade C, inradacinarea decurge rapid, dar este nevoie de circa 2 luni pana la aparitia primei frunze.

Ingrijire

Ingrijirea plantei este foarte simpla. Se uda rar, dar frunzele trebuie sterse macar o data pe luna cu o laveta umeda, pentru a elimina praful. Iarna, la temperaturi scazute, se reduce mult udarea.

Fertilizarea se face cu Pokon Powerspray pentru plante verzi, care se aplica o data pe saptamana.

Transplantarea este necesara la 2-4 ani. Cu aceasta ocazie, ai grija sa ii asiguri plantei un drenaj foarte bun.

Lasă un răspuns