Publicat pe Lasă un comentariu

Sfaturi de la Floraria Tria’s: cum sa alegi plantele potrivite pentru balcon

plantele potrivite pentru balcon

Cu totii ne dorim ca balconul nostru sa fie plin de flori, o oaza de relaxare si frumusete, admirat de catre vecini si de catre oaspeti, un loc unde sa-ti bei cafeaua linistit sau sa citesti. Primavara este cel mai bun moment pentru amenajarea balconului cu plante, sens in care va asteptam in florariile Tria’s si pe www.florariatrias.ro sa va alegeti plantele potrivite, fertilizanti si pamant de flori de calitate.

Sfaturi de la Floraria Tria’s: cum sa alegi plantele potrivite pentru balcon

Inainte de orice, nu uitati sa luati în calcul cateva aspecte importante:

Nu toate plantele sunt la fel de potrivite pentru diferite amplasari ale balconului. Trebuie facuta diferenta intre plantele de balcon care prefera soarele si cele carora le place umbra partiala. Aici puteti afla cum sa alegeti plantele potrivite pentru balconul vostru si cum să le fertilizati în mod corect, pentru a va putea bucura de intreaga splendoare a florilor lor, pană la toamna.

Pentru a face cea mai buna alegere a plantelor de balcon, trebuie să analizati amplasarea balconului: dacă este indreptat catre sud, trebuie să alegeti, desigur, plante carora le place soarele constant. Printre astfel de plante se numara petuniile, citricele, crizantemele şi verbinele curgătoare.

Plantele care prefera umbra partiala se potrivesc mai bine în balcoane orientate catre est sau vest. Nu le udati prea mult, intrucat umezeala stagnanta poate cauza putrezirea. De asemenea, radacinile plantelor care prefera umbra partiala se dezvolta mai bine in sol mai uscat. Fuchsia, Sporul-casei, plantele perene rezistente, cum ar fi ferigile, hedera si begoniile, se simt deosebit de bine pe balcoanele cu umbra partiala.

Exista cateva lucruri pe care nu trebuie să le uitati atunci cand plantati jardiniere. Intr-o jardiniera cu lungimea de un metru, sunt suficiente 4-5 plante. Acestea trebuie dispuse conform propriilor caracteristici de crestere. Plantele atarnatoare trebuie plantate pe partea exterioara, astfel incat sa atarne frumos peste balcon. In plus, plantele de balcon care cresc in inaltime trebuie plantate în interior. Alegeti plante mai mici pentru a umple spatiile dintre cele două tipuri de mai sus.

Este important sa verificati plantele de balcon la intervale regulate, in special umezeala pamantului din ghiveci şi daca apar varfuri ofilite. Acestea trebuie inlaturate de pe tulpini.

 Recomandari Trias :

Pentru a va bucura de florile de pe balcon in toată splendoarea lor, trebuie sa aveti grija de plante si sa le fertilizati, folosind ingrasaminte specifice fiecarui tip de plante (plante cu flori, plante verzi, orhidee, citrice, etc) sau un fertilizator universal , cum ar fi cele din in gama POKON, considerati printre cei mai buni din lume.

Atentie, plante precum sporul-casei, fuchsia, calceolaria (papucel), petunia şi begoniile au nevoie de o cantitate de fertilizator de trei-patru ori mai mare decat alte plante. La florile care cresc repede, trebuie marita frecventa udarii.

 Cum sa alegi plantele potrivite pentru balcon

Daca urmati aceste sfaturi pentru plantele voastre de balcon, cu siguranta va veti bucura de ele o vreme indelungata!

Sursa foto : gardena.com

Lasă un răspuns