Publicat pe Lasă un comentariu

CUM INGRIJIM LEANDRUL? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

CUM INGRIJIM LEANDRUL? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

LEANDRUL (Nerium oleander) este o planta putin pretentioasa, foarte populara datorita florilor frumos colorate, care poate fi cultivata atat in gradina, cat si pe terasa sau balcon, in ghivece incapatoare. Daca indeplinesti cateva cerinte, leandrul va fi mereu plin de flori si te va face sa te simti in fiecare zi ca in vacanta, asadar descopera sfaturile de ingrijire a acestuia de la Traian Saplacan.

Cele mai cunoscute specii de leandru sunt cele cu flori albe, roz, galbene ori portocalii.
Nerium D17 - Leandru

Leandrul este un arbust originar din zone mediteraneene si din Asia subtropicala. Planta, care poate atinge 150-180cm,  are frunzele netede, lungi si inguste, cu partea inferioara mai palida, strabatuta de nervuri accentuate.

Amplasare: 
Leandrul este o planta foarte mare iubitoare de lumina.  Se amplaseaza intr-un loc bine luminat, daca se poate chiar in bataia directa a soarelui.
Udare: 
Pamantul trebuie sa fie in permanenta usor umed. Vara, atunci cand temperatura este ridicata este recomandat sa fie stropit in fiecare zi. Iarna, in perioada de repaus se va reduce cantitatea de apa si intervalul de udare.
Fertilizare:
In intervalul de crestere, de 2 ori pe luna este benefic sa se aplice ingrasamantul pentru plante mediteraneene Pokon, care asigura o crestere optima a plantelor si o inflorire abundenta.  Fertilizarea trebuie oprita in perioada de repaus (iarna)

eandru Nerium Standard

Recomandari Trias Cum ingrijim Leandrul:

A se evita apa in farfurie, excesul de apa la nivelul radacinilor duce la putrezirea lor si a plantei. Udarea se face obligatoriu cu apa decalcifiata. Apa calcaroasa se poate trata adăugându-se câteva picături de oţet sau de zeama de lămâie la o găleata de apa. Acest lucru vi-l recomandam la majoritatea plantelor de apartament ce vor fi udate cu apa de la retea. La schimbarea ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decat diametrul ghiveciului initial, iar aceasta schimbare se recomanda a se face imediat dupa terminarea perioadei de inflorire. In perioada vegetativa se recomanda administrarea de ingrasamant pentru plante decorative prin flori o data la doua saptamani incepand din primavara pana in toamna sau se pot folosi batoane de ingrasamant cu eliberare lenta pentru plante decorative prin flori care au o perioada de actionare de 3 luni si astfel vei scapa de grija fertilizarilor repetate.

 

Daca si tu iti doresti un leandru, il poti gasi pe www.florariatrias.ro sau in magazinele Trias, impreuna cu tot ceea ce ii trebuie pentru a se dezvolta si inflori armonios: pamant de flori, fertilizant special, si SFATURI de ingrijire a acestei plante cu flori.

Lasă un răspuns