CUM INGRIJIM HIBISCUS (TRANDAFIRUL CHINEZESC)? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS
Hibiscus este o planta care surprinde orice privire datorita florilor mari de diferite forme si culori (de la alb pana la roz, rosu si chiar portocaliu). Iarna, planta trebuie tinuta in apartament dar incepand cu luna mai si pana in septembrie poate fi amplasata pe balcon sau in gradina.
Amplasare: in perioada de inflorire planta se adapteaza cel mai bine intr-un loc luminos, dar ferita de razele soarelui. Atentie, lumina este factorul principal de care depinde inflorirea! Iarna, puteti aseza hibiscusul intr-un loc cu lumina indirecta, unde temperatura nu scade sub 10°C.
Udare: incepand cu luna mai, cand temperaturile depasesc 20°C, udarea se face o data la 3-4 zile, astfel incat pamatul sa fie mentinut permanent reavan. Iarna, in perioada de repaus, este suficient sa il udati o data pe saptamana.
Fertilizare: Floraria Trias recomada fertilizarea hibiscusului cu ingrasamant de calitate premium cum ar fi Ingrasamantul pentru terasa&balcon de la Pokon. Acesta se aplica la 2-3 zile dupa ce planta a fost udata. Doza recomandata este de 10ml solutie la 1L de apa. O varianta la indemana pentru cei ocupati o reprezinta Conurile pentru terasa si balcon, marca Pokon. Acest ingrasamant se prezinta sub forma de conuri cu degradare lenta de pana la 6 luni. O singura aplicare pe sezon a ingrasamantului asigura necesarul de micro si macro elemente pentru hibiscusul tau.
Transplantare: se face primavara, o data la 4 ani, atunci cand ghiveciul devine prea mic pentru planta. In acest moment este bine sa scurtezi radacinile, sa le elimini pe cele bolnave si sa indepartezi partial pamantul existent in ghiveci. Pentru aceasta operatiune trebuie sa folosesti un pamant care asigura cresterea si dezvoltarea optima a plantei. Noi iti propunem pamantul universal Pokon.
Inmultire: se face prin butasi care se pun la inradacinat intr-un vas cu apa.
Te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa achizitionezi un superb Hibiscus pentru ati decora balconul!