Publicat pe Lasă un comentariu

CUM INGRIJIM CAMPANULA (FLOAREA CLOPOTEL) SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

campanula in ghiveci decorativ 1

Campanula, numita popular si Floarea Clopotel, Steaua Marinei sau Steaua de la Bethleem, este o planta decorativa prin flori – mov, albe sau roz. Aceasta decoreaza superb orice gradina sau apartament din martie si pana toamna tarziu. Afla de la Floraria Trias cum sa ingrijim Campanula (Floarea Clopotel):

CUM INGRIJIM CAMPANULA (FLOAREA CLOPOTEL) SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Pare greu de crezut, dar chiar exista o floare frumoasa, care este si suficient de rezistenta pentru a supravietui caldurii, dar si frigului. Asadar, daca esti in cautarea unei plante usor de ingrijit si care poate acoperi solul cu flori minunate, ce spui despre Campanula? Clopotelul se gaseste acum in oricare Florarie Trias sau pe www.florariatrias.ro.

Numele plantei provine de la forma de clopotel a florilor

Campanula provine din zonele temperate din Europa si Asia, incadrandu-se perfect in gradinile din Romania. Planta nu are cerinte mari de ingrijire, insa nu agreeaza temperaturi mai mici de 7-8 grade C (trebuie protejata) sau mai mari de 20 grade C (cand trebuie stropita cu apa). Numele plantei “campanula” este de origine latina si inseamna clopotel.

Floarea clopotel sau simplu, Clopotelul, este o bucurie in orice curte

In ziua de azi, aceasta floare interesanta este foarte populara in randul iubitorilor de flori la ghiveci datorita florilor colorate intens. Steaua de la Bethleem poate forma flori albastre, albe, roz sau mov, ce nu lasa decat sa se intrezareasca fundalul verde al frunzelor.

Campanula este ideala pentru a fi folosita in amenjarea bordurilor sau rocariilor. Așadar, este posibil sa te intrebi ce tipuri de Campanula sa adaugi in peisajului tau. Mai jos sunt cateva dintre cele mai populare soiuri Campanula:

  • Pink Octopus
  • Blue Waterfall
  • Canterbury Bells
  • Dalmation Bellflower
  • Fairies Thimbles

Decoreaza pervazul cu cei mai frumosi “Clopotei”

Daca zona in care locuieste nu iti permite sa plantezi Campanula direct in curtea ta, atunci alege o planta la ghiveci. Florile in forma de clopotel te vor bucura in fiecare zi pentru mult timp. Floarea Campanula este extrem de usor de cultivat in interior. In mod ideal, are nevoie de temperaturi cuprinse intre 15-16 grade C (daca sunt mai mari, trebuie stropita cu apa), sol umed(dar fara apa in farfurie) si multa lumina (atentie: nu suporta soarele direct).

Amplasare:

Steaua Marinei prefera un loc luminous, dar ferit de bataia directa a soarelui. Se simte bine la racoare si caldura moderata. In perioada iernii, are nevoie de o perioada de repaus, astfel ca trebuie sa beneficieze de un loc racoros si ferit de inghet.

Udare:

In perioada de crestere si dezvoltare, se uda mai des, dar atentie la cantitatea de apa. Excesul de umezeala duce frecvent la putrezirea radacinilor. Iarna, pamantul se pastreaza aproape uscat.

Inmultire:

Cea mai usoara metoda de a inmulti Campanula este realizarea de butasi. Aceasta operatiune se face primavara. Alte metode de inmultire: prin seminte sau prin divizarea tufei.

Fertilizare:

In perioada vegetativa se recomanda administrarea de ingrasamant lichid Pokon pentru plante cu flori o data la doua saptamani, incepand din primavara pana in toamna. Pentru a scapa de grija fertilizarilor repetate, poti folosi batoane de ingrasamant Pokon cu eliberare lenta pentru plante cu flori, care au o perioada de actionare de 3 luni. Daca alegi sa amplasezi Steaua Marina pe balcon, atunci aceasta trebuie fertilizata cu Ingrasamant pentru plante de terasa & balcon.

Ceva iti strica planta? Pot fi afidele. Daca planta ta este infestata, trateaz-o imediat cu Protectie totala.

Te asteptam in oricare Florarie Trias sau pe www.florariatrias.ro sa alegi o superba Campanula!

 

Lasă un răspuns