Camellia japonica (denumirea sa stiintifica) este cea mai populara floare care infloreste iarna si primavara, fiind foarte indragita pentru florile sale superbe.
Multe persoane asociaza denumirea de „trandafir japonez” cu o alta planta, hibiscus. Ambele plante isi au originile in Asia, insa sunt diferite: camelia – trandafirul japonez – este un arbust de talie semi-inalta iar hibiscusul – trandafirul chinezesc – creste sub forma de tufa.
Camelia atrage atentia prin florile sale mari, frumoase, ce pot fi colorate in alb, roz sau rosu. Pe langa faptul ca este o planta perena foarte decorativa, aceasta mai are si alte utilizari, cum ar fi cele in domeniul farmaceutic si cel gastronomic. Din frunzele cameliei se pot face ceaiuri aromate, iar semintele unor specii ale sale se utilizeaza in producerea de uleiuri, care se folosesc la gatit sau in produse pentru ingrijirea parului.
Lumina este foarte importanta pentru camelia: iubeste soarele, dar nu pe cel direct. Temperatura ideala pentru aceasta planta este de 24-25 grade. Pamantul de flori nu trebuie lasat sa se usuce in perioada de inflorire, iar apa folosita la udare sa fie necalcaroasa. Nevoile cameliei in ceea ce priveste solul sunt speciale: are nevoie ca pamantul in care este sadita sa fie unul pentru plante acidofile, sens in care iti recomandam pamantul de flori acid special de la Pokon.
Fertilizarea plantei se face de doua ori pe luna in perioada primavara – vara, cu ingrasamant specific, cum este cel de la Pokon
In perioada mai calda, camelia iti poate decora cu succes gradina sau terasa. Atunci cand ii alegi locul de plantare, trebuie sa ai in vedere faptul ca are nevoie de umbra la orele amiezii.
In perioada rece a anului, trebuie mutata intr-un spatiu inchis, luminos, unde temperatura minima sa nu coboare sub 10 grade C.
Decoreaza-ti casa sau gradina cu superbe camelii: te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa-ti alegi favoritele!