Descriere
Ficus Tineke
Amplasare:
Ficus Tineke se amplaseaza intr-un loc luminos, dar ferit de bataia directa a soarelui. Lumina directa a soarelui afecteaza mai ales partile mai deschise la culoare ale frunzelor. Lipsa luminii determina la frunzele noi estomparea culorii, precum si o stagnare in crestere.
Temperatura camerei in care este nu trebuie sa scada sub 10 grade.
Udare:
Se uda numai dupa ce s-a uscat usor suprafata pamantului. Excesul de apa are ca efect ingalbenirea frunzelor sau aparitia unor pete maro pe acestea. Lipsa apei determina slabirea frunzelor si ulterior caderea lor. Udarea se face mai des vara si mai rar iarna.
Se recomanda pulverizarea plantei in special iarna cand din cauza caloriferelor umiditatea atmosferica scade.
Inmultire:
Prin butasi de tulpina obtinuti din taierea motului.
Recomandari Floraria Tria’s:
A se evita apa in farfurie. Ficus Tineke sufera mai mult de pe urma udarii excesive decat in caz de seceta. La schimbarea ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decât diametrul ghiveciului initial, adaugandu-se stratul de drenaj necesar si un substrat amestec pentru plante de apartament.
Ficus Tineke trebuie tratat cu fertilizant o data la doua saptamani, incepand din primavara si pana toamna, dar nu iarna. Pentru acest lucru, va recomandam fertilizantul lichid Pokon plante verzi, sau se pot folosi batoane de ingrasamant cu eliberare lenta pentru plante decorative prin frunze care au o perioada de actionare de 3 luni si astfel vei scapa de grija fertilizarilor repetate.
Udarea se face obligatoriu cu apa decalcifiata. Apa calcaroasa se poate trata adaugandu-se cateva picaturi de otet sau de zeama de lamaie la o galeata de apa. Acest lucru vi-l recomandam la majoritatea plantelor de apartament ce vor fi udate cu apa de la retea.
Descopera pe BLOG Sfaturi de la Floraria Tria’s: cum sa ingrijesti plantele de apartament primavara.