Descriere
Amplasare: Dracaena massangeana prefera un loc luminos ferit de bataia directa a soarelui si de curentii de aer.
Udare: Apa foarte putina. Se uda la 5-7 zile cu apa foarte putina, fara clor si dedurizata. O data pe luna udarea se va face din abundenta, dupa care se lasa 8-10 zile fara apa. Excesul repetat de apa duce la moartea plantei. Se poate pulveriza usor pe frunze cu apa statuta.
Inmultire: Prin butasi de tulpina. Se sectioneaza tulpina de la baza frunzelor si se introduce direct in pamant un pic umezit. Pe taietura plantei mama se aplica un pic de ceara de lumanare pentru a se vindeca mai repede.De aici planta se va ramnifica. Se poate inmulti si prin marcotaj.
Recomandări Tria’: A se evita apa in farfurie. Planta suferă mai mult de pe urma udării excesive decât in caz de seceta. La schimbarea ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decât diametrul ghiveciului iniţial, adaugandu-se stratul de drenaj necesar si un substrat amestec pentru plante de apartament.
Dracaena Massangeana extra 2 tulpini trebuie tratata cu fertilizant o data la doua săptămâni, începând din primăvara și pana toamna, dar nu iarna. Pentru acest lucru, v-as putea recomanda fertilizantul lichid Pokon plante verzi, sau se pot folosi batoane de ingrasamant cu eliberare lenta pentru plante decorative prin frunze care au o perioada de actionare de 3 luni si astfel vei scapa de grija fertilizarilor repetate.
Pentru mentenanta periodica v-as putea recomanda Pokon PowerSpray plante verzi si palmieri pentru hidratarea si hranirea plantei.
Udarea se face obligatoriu cu apa decalcifiata. Apa calcaroasa se poate trata adăugându-se câteva picături de oţet sau de zeama de lămâie la o găleata de apa. Acest lucru vi-l recomandam la majoritatea plantelor de apartament ce vor fi udate cu apa de la retea.
Descopera pe BLOG Sfaturi de la Floraria Tria’s: cum sa ingrijesti plantele de apartament primavara.